ΜΙΣΤΕΡΟ ΜΠΟΥΦΟ ΤΟΥ ΝΤΑΡΙΟ ΦΟ

ΜΙΣΤΕΡΟ ΜΠΟΥΦΟ

Η καλοκαιρινή παραγωγή του ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας
Μια ιδιαίτερη, ξεχωριστή κωμωδία
Μια καυστική σάτιρα.

Ο Ντάριο Φο μεταγραφεί τις εμβόλιμες κωμικές σκηνές των μεσαιωνικών λειτουργικών δραμάτων στα κείμενα που του χάρισαν το βραβείο Νόμπελ, όπου το θείο και το ανθρώπινο δράμα ξαναδιαβάζονται με τραγικό και συνάμα κωμικό τρόπο και με έντονο κοινωνικοπολιτικό σχόλιο και καυστική σάτιρα. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι το συγκεκριμένο έργο έχει μεταφραστεί σε 30 διαφορετικές γλώσσες και έχει παρουσιαστεί σε όλον τον κόσμο με μεγάλη επιτυχία.

Το έργο συνδυάζει με μοναδικό τρόπο τη θεατρική παράδοση με το σύγχρονο κοινωνικοπολιτικό σχόλιο και τις ρίζες του θεάτρου.

~Ο τίτλος στα ιταλικά σημαίνει «Κωμικό Μυστήριο» και λέγοντας μυστήριο εννοείται το ιερό δρώμενο, το θρησκευτικό ιερό δράμα του καθολικού κυρίως μεσαίωνα. Ο Φο συνέλεξε μερικές από τις πιο ενδιαφέρουσες και χαρακτηριστικές κωμικές σκηνές που αποτελούσαν αναπόσπαστο μέρος των εν λόγω ιερών δραμάτων και τις ξανάγραψε μετουσιώνοντας τις μπουφόνικες αυτές στιγμές σε αριστουργήματα προφορικού λόγου και σατιρικής ποίησης που εκμηδενίζουν χρονικές και ιδεολογικές αποστάσεις.

Σκηνοθεσία: Δημήτρης Φραγκιόγλου
Παίζουν:
Γιώργος Τσαπόγας
Χάρης Φλέουρας
Δημήτρης Φραγκιόγλου

Νέες παραστάσεις: στην Αυλή του ΔΗΠΕΘΕΚ (είσοδος από Ξενοφώντος)
Από Παρασκευή 16 Αυγούστου έως Τετάρτη 21 Αυγούστου & από Τετάρτη 28 Αυγούστου έως Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου. | 21:00

25 Αυγούστου η παράσταση θα γίνει στη Θεσσαλονίκη στο “Φεστιβάλ Δ.Νεάπολης Συκεών”.

Τιμές εισιτηρίων ΔΗΠΕΘΕΚ: 10€ & 8€