ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Θεατρικό Εργαστήρι.

Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Καλαμάτας, θέλουμε να γίνει ένας χώρος που προσφέρει πολιτισμό σε κάθε επίπεδο. Δεν πρέπει να είναι μόνο παραγωγός παραστάσεων. Από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Κ πρέπει να εκκινούν μια σειρά από πολιτιστικές εκδηλώσεις. Ο πολιτισμός , και το θέατρο σαν βασικό και αναπόσπαστο κομμάτι του, πρέπει να είναι μία συνεχής διαδικασία που θέλει να μυεί  όλο και περισσότερους πολίτες στα μυστικά του, πάνω σε σωστές βάσεις. Η εισαγωγή στην θεατρική παιδεία και την εκπαίδευση και η καθοδήγηση νέων ανθρώπων στα πρώτα βήματα της τεχνικής μιας αρχαίας  τέχνης που γεννήθηκε στον τόπο μας, αλλά και η εισαγωγή ενηλίκων στην θεατρική παιδεία μπορεί να αποτελέσουν σταδιακά ένα από τα πολύ σημαντικά στοιχεία προσφοράς του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ στην πόλη.

Το ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας ανακοινώνει την έναρξη λειτουργίας θεατρικού εργαστηρίου κάθε Σάββατο πρωί.
Το Θεατρικό Εργαστήρι του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Κ

Απευθύνεται μέσα από διαφορετικά τμήματα σε νέους 12 – 18 ετών και σε ενήλικες και η παρακολούθηση φέτος που η λειτουργία είναι σε  πειραματικό στάδιο, θα γίνει χωρίς δίδακτρα.

Το θεατρικό εργαστήρι, πρόκειται να εισαγάγει όσους το παρακολουθήσουν στην θεατρική τέχνη μέσα από αυτοσχεδιασμούς, ασκήσεις και προσεγγίσεις θεατρικών ρόλων. Θα τους δοθεί επίσης η δυνατότητα να γνωρίσουν όλα τα στάδια παραγωγής μιας θεατρικής παράστασης. Στο θεατρικό εργαστήρι θα αποκαλυφθεί ο τρόπος που μπορεί η μαγεία της θεατρικής τέχνης να είναι ένα γοητευτικό παιχνίδι που φέρνει ουσιαστικά κοντά όσους συμμετέχουν.

Επίσης σε ειδικό τμήμα του εργαστηρίου, θα δοθεί η δυνατότητα σε νέους που σκοπεύουν να δώσουν εξετάσεις σε Ανώτερες Δραματικές Σχολές, να ασκηθούν σε μονολόγους που θα τους ζητηθεί να ερμηνεύσουν για την εισαγωγή τους.

Τμήματα Θεατρικού Εργαστηρίου

  • Τμήμα για παιδιά γυμνασίου και λυκείου που θα ήθελαν να μάθουν περισσότερα πράγματα για την τέχνη του θεάτρου και να δοκιμάσουν την δημιουργικότητά τους μέσα από τον θεατρικό αυτοσχεδιασμό και την επαφή με  σημαντικά κείμενα της θεατρικής λογοτεχνίας.
  • Τμήμα ενηλίκων που θέλουν να μάθουν περισσότερα για θεατρικές τεχνικές και ίσως δραματουργική ανάλυση έργων.
  • Τμήμα προετοιμασίας νέων για την εισδοχή τους σε Ανώτερες δραματικές σχολές.

Θα διδάξει ο σκηνοθέτης και καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας Γιάννης Μαργαρίτης.

Ο Γιάννης Μαργαρίτης έχει πολύ μεγάλη εμπειρία αφού είναι καθηγητής Δραματικής τέχνης πάνω από τριάντα χρόνια. Διδάσκει στην Ανώτερη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου και στην Ανώτερη Δραματική Σχολή Βεάκη