«ΕΜΦΥΛΙΑ ΕΠΗ»

Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Καλαμάτας συνεχίζει με την τρίτη  παραγωγή της χειμερινής περιόδου 2018-2019

«ΕΜΦΥΛΙΑ ΕΠΗ» του Φαίδωνα Χατζηαντωνίου σε σκηνοθεσία Γιάννη Μαργαρίτη, μουσική Δημήτρη Οικονομάκη και επιμέλεια σκηνικού και κοστουμιών Ελένης Μανωλοπούλου.

Τους ρόλους του έργου ερμηνεύει η Χρυσάνθη Δούζη και την συνοδεύει επί σκηνής ο μουσικός Δημήτρης Μπακέας. 

 

Ο αλαζών και νάρκισσος Αλκιβιάδης με φόντο τον Πελοποννησιακό πόλεμο (5ος αι. π.Χ), o πρίγκηπας Δημήτριος Παλαιολόγος, από τους πρωταγωνιστές του εμφυλίου των Παλαιολόγων στην Πελοπόννησο
(15ος αιώνας), ο οπλαρχηγός Οδυσσέας Ανδρούτσος με φόντο τον εμφύλιο κατά την διάρκεια της Ελληνικής επανάστασης του 1821 και τέλος ο ηγέτης του Κ.Κ.Ε Νίκος Ζαχαριάδης πρωταγωνιστής του εμφυλίου της δεκαετίας του 1940, αποτελούν τα βασικά πρόσωπα του έργου που βάζει την Ελλάδα μπροστά στον καθρέφτη.

Κυνισμός, πρόκληση, ναρκισσισμός, γελοίο, πτώση, σπαραγμός, έννοιες που διέπουν τον αφηγηματικό τρόπο μιας παράστασης που ξεφεύγει από τα συνηθισμένα και  οδηγεί τους θεατές της σε ένα ταξίδι – στοχασμό.

Παραστάσεις: κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 8.00 μμ.

Τιμές εισιτηρίων: 12€ και 8€

«ΕΜΦΥΛΙΑ ΕΠΗ» - PhotoGallery

Μια παράσταση - μουσική συμφωνία, Με ερμηνεία της εξαιρετικής, out of this world, Χρυσάνθης Δούζη.
Η καθηλωτική ερμηνεία της Χρυσάνθης Δούζη Ένα κείμενο ταξίδι στη μνήμη της ελληνικής ιστορίας
Η μουσική (Δημ. Οικονομάκης) αποτελεί ένα υπέροχο, απολαυστικότατο τμήμα της παράστασης. Είναι βαθιά ανθρώπινη, “κεντρίζει” το συναίσθημα. Τα “Εμφύλια έπη” ήρθαν για να συζητηθούν. …. σίγουρα θα μείνει εντυπωσιασμένος από την πένα του κ. Χατζηαντωνίου, ο οποίος ξετυλίγει μπροστά μας ένα δράμα, ένα σπαρακτικό έπος με όλα τα στοιχεία του τραγικού.
Απλά ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΉ παράσταση. Εκπληκτική σκηνοθεσία από τον κύριο Μαργαρίτη, υπέροχη μουσική από τον Δημήτρη Οικονομακη, αποδομένη άψογα από τον ταλαντούχο μουσικό Δημήτρη Μπακέα, απόλυτα δεμένη με την πλοκή, πολύ ωραία οπτικά εφέ και μια μεστή και άρτια ερμηνεία που καθηλώνει από την κυρία Δούζη σε ένα καλόγραμμενο και γεμάτο πληροφορίες κείμενο του κυρίου Χατζηαντωνίου. με την εκπληκτική Χρυσάνθη Δούζη.
Παναγιώτης Ανδρέας Δραγιώτης
Έμφασις 91,8
Η ερμηνεία της Χρυσάνθης Δούζη λοιπόν είχε πάθος, είχε ένταση, είχε δαιμόνιο, είχε έμπνευση, είχε ουσία. Ήταν μάλλον η πρώτη φορά για μένα που ένιωσα ν’ ανατριχιάζω για τόση πολλή ώρα από μία ερμηνεία. Η Χρυσάνθη Δούζη με κατέπληξε με τις φωνητικές της δυνατότητες. Ερμήνευσε εκπληκτικά τα τραγούδια της παράστασης με τη βαθιά φωνή της και άλλαζε ποιότητες και χροιά φωνής στο δευτερόλεπτο, σε σημείο που δεν καταλάβαινες πια αν παίζει ένας άνθρωπος πάνω στη σκηνή ή πολλοί. ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ ΤΑ «ΕΜΦΥΛΙΑ ΕΠΗ» …..Πραγματικά λοιπόν, Τα “Εμφύλια Έπη” είναι ένα έργο που πιο σύγχρονο δε γινόταν!